Joan Costa

JOAN-caparrot-gris

Joan Costa és un editor, antropòleg i investigador social i cultural, nascut i resident a Eivissa. Publica mapes turístics i guies de carrers de les illes d‘Eivissa i Formentera des de fa 20 anys. Ha col·laborat, entre d’altres publicacions, en les guies turístiques Secret Seeker de les illes Balears.

En els darrers anys la seva feina se centra en documentar i catalogar l’extensa xarxa de camins públics d’Eivissa i Formentera i a promure la seva recuperació i protecció. Entre els seus projectes també hi figura la realització d’un atles cultural i històric de les illes Pitiüses.

La seva experiència en publicacions cartogràfiques, juntament amb la seva formació en ciències socials li han proporcionat un ampli coneixement del territori pitiús, una sòlida base metodològica i eines per abordar de forma complexa l’anàlisi dels problems socials i culturals.

La seva investigació es fonamenta en una perspectiva etnogràfica i un enfocament obert i representatiu que promou la participació ciutadana. Els seus estudis estan basats en una exhaustiva documentació revisant arxius, mapes i altres publicacions, a banda de la recollida de dades sobre el terreny acompanyant informants locals. Aquesta informació es sistematitza i analitza per crear propostes innovadores que faciliten la planificació territorial i la gestió dels béns públiccs.

Entre els seus treballs més recents destaquen l’inventari de camins públics del municipi de Sant Josep de sa Talaia (actualment en curs) o el Mapa Turístic d’Eivissa i Formentera.

post #1 - portada

Joan Costa també participa activament en diferents col·lectius ciutadans, com la associació per a la protecció dels camins públics Plataforma per la Catalogació dels Camins Públics d’Eivissa o el grup veïnal Jesús en Transició, que porta a terme diferents iniciatives a la població de Jesús (Santa Eulària des Riu, Eivissa) per millorar la seva sostenibilitat i la convivència.

Contacta amb Joan Costa:
E-mail: joancostabonet@gmail.com  |  Telèfon: (34) 699 22 41 26  |  Linkedin